joi, 5 mai 2011

lately.....

m-am uitat la doua filme ce mi-au placut foarte mult. Cam asta e tot. Nu m-as putea lauda cu mai multe. Nici cartea de care m-am apucat nu a terminat-o si nici nu prevad sa o termin weekendul care vine, deoarece am primit cateva materiale de tradus. Macar fac ceva banuti...Motorul meu zace inca desfacut si ma tem ca reparatiile vor depasi suma de 500 euro...dar n-am de ales!
Asa ca ce mai pot face din cand in cand? sa ma uit la cate un film bun, seara. Saptamana trecuta am vazut :
The official wallpaper
despre 7 tineri ce lucreaza la o moara ciudata, unde de fapt invata magie neagra si castiga in forta fizica ridicand saci cu oase omenesti aduse pentru a fi macinate de un personaj ce pare a fi moartea insasi. Personajul principal, Krabat, este un fost cersetor care e chemat de voci ciudate catre moara, intra in slujba morarului (care in fiecare toamna incaruntea si in fiecare primavara, cand ii venea un nou ucenit intinerea) si incepe sa invete magie nearga si el. Isi da seama pe urma ca de anul nou in fiecare an morarul trebuie sa jertfeasca unul din ucenici mortii, dar se indragosteste si impreuna cu iubita reuseste sa il invinga pe morar, sa distruga moara si sa isi scape colegii. Superba e scena in care o cunoaste pe viitoarea fata iubita, de Paste fiecare ucenic e trimis sa pazeasca un loc unde un om a fost omorat violent si el impreuna cu un alt ucenic merg aproape de o bisericuta, unde fetele din sat cantau cantece religioase. Prin concentrare reusesc sa devina invizibili si se apropie de fete, dar nu au voie sa le atinga. Totusi, cand viitoarea lui iubita se impiedica si e gata sa cada, Krabat o prinde si astfel o atinge, creandu-se o legatura vesnica intre ei. in final, fata ajunge sa il salveze si sa il scape de morar, recunoscand-ul intre ceilalti ucenici, toti transformati in corbi, datorita bataii inimii lui.
Frumoasa poveste, nu? Pe mine m-a vrajit! Si partea interesanta este ca regia este germana, actorii sunt nemti, limba vorbita este limba germmana, iar actiunea se petrece undeva in Saxonia secolului 17!
Si ca toate filmele bune, si acesta este inspirat de o carte:
cover of the original book, googleimages
Aceasta a fost coperta care mi-a placut cel mai mult. Mi-ar place sa citesc cartea asta...o voi cauta!!!

Cat despre al doilea film vizionat, l-am vazut ieri la Libraria Carturesti impreuna cu cativa prieteni nerabdatori! Regia si limba vorbita erau spaniole si titrarea in engleza, deci i-a pus un pic in dificultate, dar per total filmul a fost genial.
wallpaper of the movie
Juana la Loca, Ioana Nebuna, regina a Spaniei, casatorita cu Filip cel Frumos, print de Habsburg, si rege consort, care inainte de final vrea sa ii fure puterea si face asta proclamand-o nebuna. Doar ca femeia nu era nebuna cum incercau ei sa o proclame, ci era nebuna de dragoste! Nebuna dupa sotul ei, caruia i-a darut trei copii si care a inselat-o de cate ori a putut! Nebuna da, pentru ca atunci cand a aflat ca era inselata cu una din curtezanele sale care radea de ea pe la spate i-a taiat acesteia parul, pentru ca a inceput sa se inconjoare de femei urate care sa nu constituie o ispita pentru sotul infidel...care a cautat desfrau in bratele oricarei femei, alegandu-se la final cu o boala si murind, nu inainte de a-i cere Ioanei iertare. "Nebuna" s-a oferit sa ii dea fiecare picatura de sange doar ca sa il salveze pe el, dar medicii erau neputinciosi in secolul 16. Asa ca Ioana a ramas sa traiasca singura, izolata de lume, proclamata nebuna si inchisa intr-o manastire pana la adanci batraneti, fiindu-i din cand in cand ingaduit sa mearga sa viziteze mumia sotului ei iubit...
Si iata cum au aratat in realitate, in viziunea lui Juan de Flandres, Filip:
si Ioana :
Puternica poveste, trist deznodamant....

p.s. Filmul acesta mi-a deschis apetitul pentru istoria Spaniei! Sa termin doar cartea pe care o citesc in prezent, si din care mai am doar foarte putin....A cincea Porunca, de Eric Frattini......., si o sa scormonesc pe-acasa prin biblioteca dupa Juana la Loca si Philippo el Hermoso!!!

Pana atunci...

15 comentarii:

  1. da....al 2-lea film a fost genial....pacat ca specatatorii nu erau niste genii care sa-l poata intelege. Toata actiunea filmului era exagerata. Sau noi eram prea obositi si confortul destul de redus. Oricum....un film nebun, cu personaje nebune, pentru oameni nebuni :)).

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Ana frumoasa postarea, mi-ai trezit curiozitatea pentru filmele ce le-ai vazut...am uitat sa iti zic ca pe finu trebuie sa il duci ori la Jackass 3 d ori la desena animate, ca sa se simta in lumea lui...si bineinteles ca trebuie sa le vada int-un pat imens cu doua fete langa el care ii fac vant cu niste frunze imense....asa ca sa aiba tot confortul :P
    Dupa ca o sa vad si eu filmul revin cu comentarii :P brb...

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) foarte adevarat, cred ca asa si-ar dori amicul nostru sa vada filmele istorice:))....si preferabil una din manuitoarele de frunze de palmier sa ii sopteasca traducerea dulce in urechea stanga.....

    RăspundețiȘtergere
  4. Nashoooo.....sa nu te uiti la filmul ala pt ca vei face cu siguranta un atac de panica!.....aia a fatat singura pe buda si i-a rupt copilului cordonul ombilical cu dintii dupa care l-a innodat si i-a dat tzatza.....ca se excita la maxim cand sugea copilul...deci, te rog sa nu te mai indoiesti vreodata de declaratiile mele.
    In ceea ce priveste confortul.....aveti dreptate....va apropiati destul de mult de adevar....doar ca nu ati specificat si marimea sutienelor, care bineinteles ca nu vor fi purtate....dar este un detaliu foarte important :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Finu in primul rand filmul e istoric!!!! Eu in nici un caz nu nasc in buda la lucru :))si copilul meu o sa bea lapte praf ca ala ii place :))..
    Si finule marimea sutienelor e 75 A iti convine ?...Apropo te-ai uitat si tu la telenovela aia : Fara sani nu exista Paradis"??

    RăspundețiȘtergere
  6. cine are 75 A??? ca nu mai inteleg nimic......cat despre sani...."finule" mai tii minte inceputul filmului de aseara, markus s-o uitat pana la final!!

    RăspundețiȘtergere
  7. :)))
    nu...tre sa o dau jos de pe net. Sa mai imi zici d-astea....ca imi place! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. apropo....ce inseamna 75 A ? cred ca un D....E e mai potrivit....dar nu sunt sigur....oricum....nu ca merele, ca perele sau ca ouale: OCHIURI! :))
    pfff....eu am ajuns acasa si am uitat de film!!! futu-i! m-am uitat pe private spice si la vecina de peste drum de la etajul 3 :))

    RăspundețiȘtergere
  9. =))
    perversule!! nu stiam ca am asa un prieten pervers!! murdarule! cum sa te uiti la biata femeie care nu stie nimic si naiva se dezbraca langa geam??=)) cat despre cupe....da, sunt convinsa ca mai degraba un D...dar 75 e prea putin;)
    ...propun un 80-85 cel putin
    dupa 85 D e deja cat nuca de cocos=))

    RăspundețiȘtergere
  10. Se pare ca nu te invarti in cercul care trebuie....tu incerci sa faci cultura aici...dar se pare ca ai niste cititori de joasa spetza :))
    Ok.....un D 98 cred ca ma satisface :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Vai Finuleeeeeeeeee tot dai din casa nu trebuie sa stie tot netul ca o urmareai pe vecina de la 3 in timp ce se schimba,tu stateai.. cu lumina stinsa in balcon, fumai... nervos ..ca doarme cu bichini pe ea:))
    Si apropo cum sunt alea oua ochiuri? Sau mai bine sa nu fiu curioasa de asa ceva ...ca cine stie dupa ce nasc cum o sa mi le pun pe bigudiuri :))

    RăspundețiȘtergere
  12. offf....chiar casunteti fara scapare....in ce a degenerat discutia despre frumosul meu post.....:(...dar ce sa-i faci??? macar avem idei....nu conteaza de care!!:))

    RăspundețiȘtergere
  13. ioi......daca o sa iti cresti puiul cu lapte praf...nu cred ca va trebui sa-ti faci probleme....ma gandesc ca nashu va fi fericit, aviz lui Clau care a vazut faza din juana la Loca cu alaptatu!sa-ti descrie el, ca eu plec acasa

    RăspundețiȘtergere
  14. D 98 o sa il inventezi tu ca nu exista asa ceva:)) auzi finu da ma tot intreb cate kg vrei sa aiba manuitoarea de frunze de palmier?? ca la cupele astea la sutien cel putin 110 kg tre sa aiba :))

    RăspundețiȘtergere
  15. =)) da da 110 kg ca odata cu chestiile alea mari vine si posteriorul dupa....care trebuie sa fie pe masura...o buca= cat un mamelon...=))

    RăspundețiȘtergere