luni, 22 noiembrie 2010

a matter of taste

Fiecare avem lucruri care ne plac si care ne displac. Unii prefera rock-ul...altii....ha! n-o sa pronunt acel cuvant la mine pe blog....altii prefera house! unii prefera mersul pe jos...altii Q7, X5...etc; altii, ca mine de exemplu, prefera motocicletele. Unii prefera un film bun, altii o carte de 500 de pagini, pe care o "devoreaza" in cateva zile. Probabil ca incepand cu aceasta postare va veti da seama ca blogul meu va avea ca subiect principal....CARTEA, sub toate aspectele ei (fizic, online, ecranizata, comentata, emotionanta...etc.).
Dap, imi plac cartile, si sa le citesc, dar si sa le colectionez, deoarece sunt o egoista care ar vrea orice carte din lume, un tel irealizabil, evident! Dar.....nimeni nu imi poate interzice sa visez....la o biblioteca precum cea din Alexandria; sau cea din Numele Trandafirului, sau cea din Melk. A-propos de biblioteca din Melk, iata un loc pe care vi-l recomand calduros pentru un mini -concediu. Nici eu nu am fost inca, dar la anul nu o sa il ratez. De fapt, este vorba de o manastire, am aflat de la cineva care a fost acolo ca e superba in intregime, dar are o atractie care pentru mine este de-a dreptul irezistibila, o biblioteca imensa, ingrijita, catalogata, ce mai...tot ce imi doresc mai mult in materie de carti, de la manuscrise vechi de sute si sute de ani, pana la carti mai noi, dar bineinteles de calitate. In materie de destinatii pentru concedii sau sfarsit de saptamana, o sa fac o rubrica separata, unde o sa putem face schimb de informatii.

Dar sa revenim la subiectul meu preferat: CARTEA! Mi-ar place sa aflu cat mai multe pareri despre diferite carti pe care le-am citit; asa ca o sa comentam cateva carti impreuna, dar de asemnea as vrea sa primesc sugestii, comentarii, rezumate cu privire la carti pe care le-ati citit si voi. Nu ca as avea eu extraordinar de mult timp in prezent pentru lectura, dar, ca orice om din campul muncii, mai incerc sa strecor si un pic din hobby-ul acesta al meu in orele ramase pe langa lungile si obositoarele ore pe care le petrec la servici. Cum sa ajungem sa le facem pe toate? Mi-a spus cineva nu de demult ca sunt tanara, sa imi caut un job mai putin solicitant, ca sa stau mai putin la birou, sa am timp sa ma bucur de tinerete, dar va intreb eu....cand sa ne bucuram de realizari (adica de banii castigati) daca nu acum, cat suntem tineri? cand sa muncim? la 60 de ani? (bine...bine...stiu ca oricum in stilul asta vom munci si la 60 de ani, dar ...era o intrebare retorica...).
Anyway, cu orice ne-am ocupa, tot n-o sa avem timp suficient pentru citit, shopping, plimbatul catelului, datul cu barca sau pescuitul, asa ca am face bine sa ne bucuram de ce avem, de prietenii cu care putem urla la un karaoke fara sa ne ferim de rosii zburatoare sau cu care putem sta la povesti fara sa ne plictisim pentru ca gasim mereu si mereu noi subiecte, sau ne place sa ne amintim de cele vechi. Asa ca vedeti-va de treaba la servici, si seara nu ratati nici o iesire, chiar daca nu puteti sta mai mult de ora 12, iar fiecare weekend sa inceapa devreme si sa se termine tarziu! Cel putin asta imi doresc eu si ma straduiesc sa fac mereu, dar bineinteles ca mai am nevoie si de zile de respiro, in care imi place sa stau acasa, sa ma uit la un film si sa lenevesc pe canapea cu pisicii dormind la mine in brate.
Promit sa postez curand si poze cu poznasii mei pisici, precum si poze si povesti cu ce am facut sau voi face (in materie de distractie, bineinteles)de acum incolo; astfel incat voi incerca sa fac acest blog cat mai putin plictisitor, asa ca sa nu aveti un soc daca o sa postez si poze cu pantofi trazniti(care by- the- way sunt un alt hobby al meu) sau cu motorul meu scump si drag care acuma sta singur in curte si e suparat ca nu l-am scos la plimbare de doua saptamani si o zi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu